"Bağlı'nın mantıksız ve bilgisizce yaptığı açıklamaları kınıyorum"

AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, Marmaris ilçe parti binasında IMEAK Deniz Ticaret Odası Marmaris Şube Yönetim Kurulu Başkanı Halil Bağlı’nın AK Partiyi, şahsını ve kamu kurumlarını zan altında bıraktığı öne sürülen açıklamalarına cevap verdi.

Halil Bağlı, 5 kooperatif başkanı ve Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Ayyıldız’ın desteğiyle hizmet binasında başka vergi dairelerine kayıtlı olup ticari faaliyetler yapan günü birlik gezi teknelerinin faaliyetine izin verilmemesi için basın açıklaması yapmıştı. Bağlı’nın AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, Muğla Valisi Orhan Tavlı ve Ak Parti’yi ima ederek görüşme açıklamalarını kamuoyu ile paylaşmasına büyük tepki geldi. Ak Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, parti binasında Marmaris İlçe Başkanı Ceyhun Gökmen ve yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla basın toplantısı düzenledi. 

Ankara’da düzenlenen İl başkanları toplantısından gece gelirken talihsiz açıklamayı öğrendiğini söyleyen AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, “ Yapılan açıklamalar şahsımı ve partimi yakından ilgilendirdiği için bu basın açıklamasını düzenledim. İsminin başı Adalet olan partimize hiç kimse yönetim kurulu üyelerine rant sağlanıyormuş gibi bir açıklama yapılmasını kabul edemem. Halil bağlı’nın randevu alarak yanıma geldiği doğrudur ancak,  Bu konu ile ilgili Deniz Ticaret Odası Başkanı yanıma geldi ve durumu anlattı. Bende kendisine yönetim kurulu üyelerimden biri gücü kullanarak rant sağlıyorsa gerekeni yaparım dedim. Olayı muhatapları ile öğrenip resmi tüm prosedürlerini öğrendim. Ak Parti Marmaris İlçe Teşkilat Başkanım Anıl Berk’in kurumlara baskısı olduğu şikayetinde bulundu. Böyle bir şey olmadığını çok iyi bilmekteydim. Berk Ailesi, 400 kişilik Neptün adlı teknesini ticari olaylarından ötürü sistemden çekerek yerine kapasitesi daha az olan 380 yolcu kapasiteli korsan tabir edilen gemisini koymuştur. Tüm korsan teknesinin tüm ticari faaliyet raporları, oluşturulan kurul ile onaydan geçmiştir. Kurulda tek karşı oy veren DTO Başkanıdır. Zaten Bağlı haklı olsaydı herkes karşı görüş verirdi. Kısacası kendi mantıksız açıklamalarına sadece kendi inanmıştır. Bağlı’nın yaptığı açıklamalar karar veren kurumu ve Muğla Valimizi ciddi töhmet altında bırakmıştır. Söylenilenler ışığında Marmaris’te kurumsal firmaların vergi daireleri de başka şehirlerde. Ozaman o firmalar da Marmaris’te iş yapmayacaklar mı? Oteller ve bazı acentelerin vergi daireleri başka şehirde bunlar çalışamayacaklar mı? Böyle mantıksız ve bilgisiz açıklama olabilir mi? Pandemi döneminde birçok sektör gibi Berk Ailesi ekonomik sıkıntıya düşmüş. 400 kişilik teknelerini kızağa çekip yerine daha az kapasiteye sahip korsan teknesi getirmişler. Bunu yaparken de Muğla Büyükşehir, Muğla Valiliği, Kaymakamlık ve kuruldan izinler alınarak yapılmış. Örneğin sezon ortasında Allah göstermesin bir günü birlik gezi teknesi yandı. Yerine başka bir vergi dairesine kayıtlı tekne getirip  ticari faaliyetine devam edemeyecek mi? Eğer yanan tekne yapılır ve faaliyetine başlarsa mevcut tekne de devam ederse Deniz Ticaret Odası o zaman haklı olur.

Halil Bağlı’nın kendisine geldiğinde şu ifadelerle şikâyette bulunduğu öne süren Mete, Çok şık ve güzel bir tekne olmuş diğer arkadaşlara turist gitmiyor. Bu nasıl bir sözdür. Sende kaliteli ürün sun ve kaliteli rekabet et. Berk Ailesi Marmarisli ve hani sizler “bizim çocuk”, “bizim oğlan” diyordunuz ne oldu? Deniz Ticaret Odası’nda yapılan açıklama sonrası adını vermeyeceğim kooperatif başkanı ve kişiler arayarak böyle bir şey olduğunu bilmiyorduk kusura kalmayın diyerek özür dilediler.

Mete, Basın toplantısı sırasında Söz konusu işletme ve gemi ile alakalı paylaşılmaması gereken belgelerin basınla paylaşıldığını da belirterek, “Marmaris Deniz Ticaret Odası Başkanı Halil Bağlı, odasına üye olan kişi veya şirketin kişisel verilerini basın aracılığıyla kamuoyuna paylaşmıştır. Yasalarımız gereği bu bir suçtur. Ayrıca Ak Parti Teşkilat Başkanı Anıl Berk ve Berk Ailesi avukatlarıyla görüşerek özel hayatı gizliliği ihlal eden Bağlı ile yönetim kurulu üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunacaktır. Bu konuyla alakalı tüm yasal haklarını arayacaklardır” dedi.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.