NATO Savunma Bakanları toplantısı başladı

NATO Savunma Bakanları Zirvesi, üyelik sürecindeki Gürcistan Komisyonu’nun kabulüyle başladı.NATO Savunma Bakanları Zirvesi’nde bakanlar bir araya geldi....

NATO Savunma Bakanları toplantısı başladı
NATO Savunma Bakanları Zirvesi, üyelik sürecindeki Gürcistan Komisyonu’nun kabulüyle başladı.
NATO Savunma Bakanları Zirvesi’nde bakanlar bir araya geldi. Gürcistan Komisyonu’nu kabul eden NATO üyeleri, Gürcistan’ın üyeliği konusunu görüşecekler. Toplantının basına açık bölümünde konuşan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Temmuz ayında yapılan NATO Liderler Zirvesi’nde üye Devlet Başkanlarının, Gürcistan’ın üyeliğinin önemli olduğunu fark ettiklerini açıkladı. “Gürcistan’ın NATO üyeliğini desteklediğimizi tekrar teyit ettik” diyen Genel Sekreter, bugünkü toplantının işbirliğinin gelişmesini tartışmak için bir fırsat olduğunun altını çizdi.
“Önümüzdeki Mart ayında Gürcistan’da düzenlenecek NATO tatbikatı hazırlıklarını da tartışacağız” diyen Stoltenberg, tarafların Karadeniz bölgesinin güvenlik durumunu da tartışacağını ifade etti. Stoltenberg, Karadeniz’de NATO ve Gürcistan’ın ortak endişeyi taşıdığını söyledi.
Toplantı basına kapalı olarak devam etti.

YASAL UYARI

Marmaristv.com.tr ’ nin yerel haberler bölümünde İHA’nın abonelerine gönderdiği haberler otomatik olarak derlenmektedir. Marmaristv.com.tr editörleri otomatik akış içinde bu haberlere editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajans sorumludur.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.