Öğrenciye darp iddiası TBMM gündeminde

CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, Marmaris’te 19 Mayıs Gençlik Yürüyüşü sırasında meydana gelen olayı Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı. Erbay, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Öğrenciye darp iddiası TBMM gündeminde

CHP Muğla Milletvekili ve Avrupa Birliği Uyum Komisyonu üyesi Avukat Burak Erbay Marmaris’te düzenlenen gençlik yürüyüşünde İzmir Marşı’nı okuyan öğrencilerin engellenerek susturulmaya çalışılmasına ve bir öğrencinin İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü tarafından boğazının sıkıldığı iddiasına sert tepki gösterdi.  Erbay, “eğer bu iddia doğruysa boğazı sıkılan sadece bir öğrencimiz değildir. Bu ülkenin bağımsızlık mücadelesinin, Cumhuriyetimizin ve geleceğimizin boğazı sıkılmıştır.” dedi.

Erbay, “Yaşanan bu olay hafife alınacak, geçiştirilecek, üzeri örtülecek bir mesele değildir. O etkinlikte liseli bir öğrenci kardeşimizin boğazının bir eğitimci tarafından sıkıldığı iddiası çok vahimdir. Bu iddia doğruysa sadece gencecik pırıl pırıl bir öğrenci kardeşimizin değil, bağımsızlık mücadelemizin, Cumhuriyetimizin ve geleceğimizin boğazı sıkılmak istenmiştir. Bu ülkenin kurtarıcı ve kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün adının geçtiği bir marşın okumasını engellemek ve tertip komitesi tarafından ses araçlarından çalınmaması asla kabul edilemez.” dedi.

Yürüyüş Tertip Komitesi’nin hazırladığı programda altı marşın çalınmasına karar verildiğini, bu marşlar arasında İzmir Marşı ile Onuncu Yıl Marşı’nın da bulunduğunu ancak etkinlik günü marşların çalınacağı harici belleğe bu marşların yüklenmediğini söyleyen Erbay, “Bu marşlar neden yüklenmemiştir, kim bu marşları yüklememiştir? Bu soruların cevabı acilen verilmelidir. Bu konunun tüm yönleriyle araştırılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne  bir soru önergesi verdik. Bu olayın yakından takipçisi olacağız.” şeklinde konuştu.

Bu konuyla ilgili TBMM’ye bir soru önergesi veren Erbay, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a şu soruları yöneltti;

“Bu yürüyüşte öğrencilerin ‘İzmir Marşı’ ve ‘Gençlik Marşı’nın çalınmasını istediği halde bu marşların çalınmamasının sebebi nedir? Organizasyon Komitesi toplantısında 6 marşın belirlendiği ve ‘İzmir Marşı’ ile Onuncu Yıl Marşı’nın da bu marşlar arasında yer aldığı doğru mudur?  19 Mayıs yürüyüşü yapan öğrencilerin yürüyüş esnasında ‘İzmir Marşı’nı söylemelerinin engellendiği doğru mudur?     Marmaris İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü’nün ‘İzmir Marşı’nı söyleyen öğrencilerin üzerine yürüdüğü ve marş söyleyen öğrencilerden birinin boğazını sıktığı doğru mudur? Bu olay doğru ise İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü hakkında herhangi bir soruşturma açılmış mıdır? Ülkemizin tarihi için böyle önemli bir günde günün anlam ve önemi ile ilgili marşlar çalınmamasının amacı nedir? Bahsi geçen marşların çalınmaması talimatı Bakanlığınız tarafından mı verilmiştir?”

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü