Putin ve Macron’dan ortak basın toplantısı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ortak basın toplantısı düzenledi.Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Fransa...

Putin ve Macron’dan ortak basın toplantısı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ortak basın toplantısı düzenledi.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Rusya’nın St. Petersburg kentinde ikili görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Putin, Moskova’nın Paris ile karşılıklı olarak yararlı ilişkiler kurduğunu ve bunları geliştirmeye çalıştığını söyledi. Rusya-Fransa ilişkilerinin güncel konularını Macron ile ayrıntılı olarak ele aldığını kaydeden Putin, Macron ile ABD’nin İran’daki nükleer anlaşmadan çekilmesinin etkilerini görüştüğünü söyledi. Putin, \"Fransa cumhurbaşkanıyla uluslararası konular hakkında yaptığımız görüşmelerde, acil sorunları ele aldık. Özellikle, ABD’nin İran nükleer anlaşmasından çekilmesi yönündeki tek taraflı eylemlerinden kaynaklanan durumla ilgili görüş alışverişinde bulunduk\" dedi.
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ise, Fransa’nın Orta Doğu da dahil olmak üzere Rusya’nın uluslararası ilişkilerdeki yeni rolünü kabul ettiğini söyledi. Macron, \"Vladimir Putin ile Astana süreci kapsamında bir koordinasyon mekanizması oluşturmaya karar verdik. Gelecek haftalarda bunu yürürlüğe koyacağız \" dedi.
Macron, Suriye ile ilgili Birleşmiş Milletler anayasa komitesi kararına ilişkin, \"Öncelikli görev Cenevre’de bir anayasa komitesi oluşturmak ve başlatmaktır. Şam’ın temsilcilerini bu yapıya gönderme kararını memnuniyetle karşıladık\" diye konuştu.

YASAL UYARI

Marmaristv.com.tr ’ nin yerel haberler bölümünde İHA’nın abonelerine gönderdiği haberler otomatik olarak derlenmektedir. Marmaristv.com.tr editörleri otomatik akış içinde bu haberlere editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajans sorumludur.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.