İzmir Marşı söyleyen öğrenciye darp iddiası

Marmaris’te sabah düzenlenen 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı yürüyüşünde gergin anlar yaşandı.

İzmir Marşı söyleyen öğrenciye darp iddiası

Marmaris’te sabah düzenlenen 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı yürüyüşünde gergin anlar yaşandı. Marmaris İlçe  Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen yürüyüş boyunca Mehter ve 15 Temmuz Marşı çalınmasına öğrenciler tepki gösterdi. İzmir Marşı söylemeye başladı. İddiaya göre , Marmaris İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü B.E İzmir Marşı söyleyen öğrenciyi önce susması yönünde uyardı, sonra da boğazını sıktı. 

Marmaris’te 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle düzenlenen yürüyüşte gergin anlar yaşandı. Marmaris İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü  tarafından düzenlenen yürüyüş Blue Port kavşağında başladı.Yürüyüş sırasında mehter marşı ve 15 Temmuz Marşları çalındı.

Bir süre bu marşlarla yürüyen Uğur Okulları öğrencileri ,yürüyüş sırasında gençlik ve İzmir Marşı’nın çalınmasını istedi. Bu istekleri yerine gelmeyen öğrenciler  ellerinde Türk Bayraklarıyla İzmir Marşı’nı söylemeye başladı.

İddiaya göre, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü B.E,  İzmir Marşı söyleyen öğrencileri susması yönünde uyardı. Yürüyüşün çalınan marşlarla devam edeceğini söyledi. Öğrenciler İzmir Marşı’nı söylemeye devam edince iddiaya göre şube müdürü  B.E,  B. Ç isimli lise öğrencisinin boğazını sıkarak susmalarını söyledi. Bu sırada araya yürüyüşte bulunan öğretmenler girdi.

Gerginlik Atatürk Meydanı’nda da devam etti. Uğur Okulu öğrencileri İzmir Marşı söylemeye başladı. Öğrencilere ilçedeki diğer okulların öğrencileri de eşlik ettiÖğrenciler burada da marşı söylememeleri yönünde uyarılınca tansiyon yükseldi. Lise öğrencileri, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda 15 Temmuz marşının çalınmasına ve İzmir Marşı söylemelerinin engellemesine tepki gösterdi. Meydanda öğrenciler arasında da 15 Temmuz marşıyla ilgili tartışma yaşandı.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.